Alkol Zehirlenmesi Nedir?

Daha çok sarhoşluk tabiriyle bilinen alkol zehirlenmesi çok fazla alınan alkol sonrası vücutta yaşanan geçici bir durumdur. Vücudunda işleyebileceği kadar alkol sınırı vardır.

Eğer kişi bu sınırın üstüne çıkarsa bir süre sonra vücut bu alınan alkolü işleyerek sindirilmesini sağlayamaz. BU durumda da alkol vücudu zehirler.

Anormal vücut değişikliklerine neden olan alkol zehirlenmesi, genelde konuşmaları toparlayamama, bir yere uzun süre bakamama ve dengede durmada zorlanma gibi sonuçlarla neticelenebilir.

alkol
alkol

Alkol alındıktan bir süre sonra direk kana karışarak bu yolla bir süre sonra vücudun tamamına yayılır. Alkolun asıl etkilediği bölge de beyindir.

Beyindeki nörotransmitterlerini etkileyerek kısa bir süre sonra uyuşmasına neden olur. Sinir sinyallerini taşıyan nörotransmitterlerin sinyalleri beyne doğru adeta akarak ilerler.

İşte alkol alımından sonra bu sinyallerin ilerlemesi zorlaşır ve bir süre sonra beyin faaliyetleri yavaşlar. Bu nedenle de bireyin duyguları, düşünceleri ve kararları o an gerçek hissettikleriyle farklı olabilir.

alkol zehirlenmesi
alkol zehirlenmesi

Alkol alan kişilerde her zaman kesin belli sonuçlar görülmez. Bazen çok agresif olabilen bir kişi bazen aşırı mutlu olarak gülüp eğlenebilir.

Yine de gözlerde kızarma, dengede durmada zorlanma ve sağlıklı düşünmede zorlanma gibi belirtiler genel manada alkol alan bireylerin tümünde görülebildiğini söyleyebiliriz.