Hemoroid Tedavisi İçin Doğal Yöntemler

Hemoroid birçok kişinin başına gelen rahatsızlıklardan bir tanesidir. Halk arasında basur olarak da bilinen bu rahatsızlık eğer ihmal edilirse çok ciddi boyutlara ulaşabiliyor.  Kişinin yaşam kalitesini ve sağlığını olumsuz yönde etkileyen hemoroidden kurtulmak için neler yapılabilir? İşte bu yazımızda siz değerli okuyucularımız için bu soruya cevap arayacağız.

basur
basur

Basurdan Kaçınmak İçin Neler Yapılmalı?

İlk olarak önerimiz hemoroid banyosu olacak. Ağrı veya zonklama gibi şikayetleriniz varsa evde bir leğen veya küvete ılık su konulmalı ve içinde 15 dakika oturulmalıdır. Bu sayede büyük ölçüde rahatlama hissedersiniz. İkinci olarak önerimiz doktor tavsiyesiyle aldığınız hemoroid ilaçlarını kullanmanız olacak. Bunlar fitil ya da hemoroid kremi olabilir. Üçüncü olarak kesinlikle ve kesinlikle beslenmenize dikkat etmeniz gerekir.

hemoroid
hemoroid

Acı yiyecekler tüketmemelisiniz ve kabız yapan besinlerden uzak durmalısınız. Yine hemoroid korunmak için çok fazla oturmaktan kaçınmalı. Oturduğumuz zamanlarda yumuşak bir desteği altınıza koymalısınız. Tuvalet ihtiyacını ertelememelisiniz. Bol bol su tüketimini asla ihmal etmemelisiniz. 2 ile 3 litre arasında su tüketmenizi tavsiye ediyoruz. Bazı egzersiz hareketleri yaparak kan dolaşımını hızlandırmalısınız.