Kalp Krizi Riski Nasıl Önlenir?

Yapılan araştırmalara göre, özellikle orta yaşlarda olan kişilerin en sık ölüm sebebi olarak kalp krizi gösteriliyor. Birçok değişkene bağlı olmakla beraber; yaşam tarzı, genetik, alışkanlıklar ve kişinin biyolojik yapısı gibi faktörler bu hastalığın sebepleri olarak biliniyor. Günümüzde ise kalp kriziyle ölen kişilerin sayısının sürekli olarak artması, en sağlıklı bireylerde bile görülebilmesi ve hastalığın yaş ortalamasının düşmesi gittikçe endişe verici oluyor. Bu yüzden uzmanlar her yaştan insanın kalp krizi riski içerisinde olduğunu belirterek, erken dönemde önlem alınması gerektiğini belirtiyorlar.

Kalp Krizi Riski Her Yaş İçin Geçerli

Kalp Krizi Riski Nasıl Önlenir?
Kalp Krizi Riski Nasıl Önlenir?

Kalp krizinin en sık görülen sebeplerinden biri metabolizma kaynaklı sorunlardır. Yani kişinin çok kilolu olması, hareketsizlik ve buna bağlı olarak şeker hastalığı, tansiyon ve damar sertliği gibi hastalıkların ortaya çıkışı kalp krizi riskini tetikliyor. Dolayısıyla kişinin beslenmesine dikkat etmesi ve düzenli olarak egzersiz yapması gerekiyor.

Kalp krizinden genç yaşında birçok insan ölüyor ve bu kişiler genelde sporcular oluyor. Çünkü bazı kişilerin haberi olmadan yaşadığı ritmik bozukluklar, spor esnasında kalbin aşırı zorlanmasına ve kişinin hayati tehlike içerisine girmesine sebep oluyor. Bu yüzden spora başlamadan önce mutlaka bir efor testi yaptırılması öneriliyor. Bunun dışında zararlı alışkanlıklardan uzak durmak, stres yönetimi yapmak, bol bol açık havaya çıkmak ve organik tüketime yönelmek gerekiyor.