Kitap Okumak Perspektif Geliştirir

İstatistiki verilere göre ne yazık ki her yıl ülkemizde kitap okuma oranı %2 oranında geriliyor. Ve bu da şimdinin önemli yazar ve şairlerinin gelecekte belki de hiç bilinmeyecek olması demek. Kitap okumamak insanı cehalete sürükler. Cehalette sanıldığı gibi mutluluk değil, olmayan bilgi etrafında tutsak kalmak, bilgisizliğe hapsolmaktır.

Kitap okuyan insan kendini her geçen gün geliştirir. Örneğin en çok kitap okuması gereken ama maalesef okumayan kitle üniversiteye hazırlanan kitledir. Üniversite sınavında meşhur hale gelmiş olan paragraf soruları vardır. Bu sorular öylesine meşhurdur ki artık paragraflara özel soru bankası bile yapılmıştır. Gençlerimizin çoğu kitap okumadığı için böyle sorularda afallayıp kalıyorlar.

Yaşı Yok

Kitap Okumak Perspektif Geliştirir
Kitap Okumak Perspektif Geliştirir

Kitap okuyan insan bir yerden sonra hız kazanır. Okuduğunu çabucak anlar hemen yorumlar. Soruları da kolay çözer. Bakış açısı gelişir, kelime hazinesi zenginleşir. Kitap okumanın yaşı yoktur. Bizden geçti, daha var, gerek yok tarzı bahanelerin ardına sığınmayın. Her yaşta öğreneceğiniz şeyler muhakkak vardır ve daima olacaktır.