Emlak Konut Projesinden Alınan Evin Fiyatı Ne Kadar Olmalı?

Emlak konut projelerinden ev alarak yatırım yapmak istiyorsanız, projeden alacağınız evin sıfır ya da sıfıra yakın olarak emsal teşkil edebilecek fiyatlarına ve birim metrekare fiyatlarına bakmalısınız. Projenin tamamlanmasına kaç ay kaldı ise kalan her bir ay için %0.75 ile – %1 olarak düştüğünüz zaman kalacak miktar son derece uygun olabilir.

Örneğin, emlak konut projeleri içerisinden bir ev seçtiğinizi ve hemen yanında ise, benzer metrekare özelliklerine sahip bir evin 200.000 TL olduğunu varsayalım. Evin ise 18 ayda teslim edileceğini varsayalım. Projeden daireyi 200.000 TL’nin en az %15 altında alabilirseniz uygun olacaktır. Tamamlanmış evleri almadan 18 ay sonra teslim edilecek bir eve asla yatırım yapmamalısınız.

Evin Prim Oranı Nasıl Olmalıdır?

Projeden alınacak olan evin prim değerinin artması ve prim yapması farklı detaylara bağlıdır. Proje sahibi olan firma bu işi sürekli olarak yapıyor ise genellikle inşaat sürecinde de kazanmak isteyecektir. Doğru şekilde çıkış yapan bir projenin 18 ile 24 aylık teslimat sürecinde teslimat süresine kadar %40 ile %50 civarında prim yapılmalıdır.

Marka Özelliği Taşıyan Semtlerde Prim Nasıl Olur?

Pahalı olan semtlerde ise primler beklenmemelidir. Bu tür marka niteliği taşıyan semtlerde sınırlı sayıda arsa olduğu için son fiyatlardan satışlar gerçekleştirilir. Emlak konut projeleri içerisinde evlerin prim yapabilmesi için tesliminden sonra ne şekilde yönetildiği ve 2. el satış ile kiralamalarının kontrollü bir şekilde yürütülmesi gerekir. Proje aşamasındaki evleri almadan önce bütçenizi doğru yönetebilmek için mutlaka bu tür konularda araştırma yapmalı ve firmanın da daha önce oluşturduğu projeleri incelemelisiniz.