Yaz Aylarında Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Yaz aylarında güneşin zararlı ışınlarından bütün vücudunuz etkinlendiği gibi ayrıca saçlarınız da olumsuz şekilde etkilenebilmektedir.

UV ışınlarının saçların doğal yapısına zarar vermesi durumunda çok ciddi problemler ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu sebeple saç bakımı konusuna yaz aylarında ekstra özen göstermelisiniz.

yazın saçlar

Güneş altında uzun süre vakit geçirecekseniz, UV ışınlarına karşı koruma sağlama özelliğine sahip saç bakım kremlerinden faydalanmalısınız.

Saç bakım kremleri güneş ışınlarının zararlı etkisini emici özelliğe sahip olduklarından dolayı uzun süre boyunca güneş altında durabilirsiniz.

yazın saç bakımı

Yazın Saç Nasıl Kurutulmalı?

Saçlarınızı yaz aylarında yıkadıktan sonra fön makinesi ile kururtmak yerine havlu ile ıslaklığını alarak kendi kendisini kurumaya bırakmalısınız.

Fön makinesi kullanımı yaz aylarında saçlarınıza zarar verebilir. Eğer saçlarınızı yeni boyadıysanız bir süre beklemeden dışarıya çıkmamalısınız.

Yeni boyanmış saçlar ile güneş altına çıktığınız zaman boyama esnasında yanmış olan saçlarınız daha fazla yanacak ve kuruyacaktır. Bu sebeple saç boyası yaptırdıktan sonra bir süre saçlarınızın kendisine gelmesini beklemelisiniz.