Gebelikte Çiğ Et Tüketimi

Gebelik dönemi süresince çiğ et tüketilmesi virüs ve bakterilerin bebeğe geçmesi sebebi ile kesinlikle önerilmez. Çiğ köfte gibi gıdalardan gebelik süresince kaçınmalısınız. Çiğ et türleri ve az pişmiş tüm etler gebelik sürecini olumsuz etkiler.

çiğ et tüketimi
çiğ et tüketimi

Gebelikte Çiğ Et Tüketimi Zararları

Gebelikte çiğ et ile geçen salmonella ve toksoplazma özellikle gebeliği olumsuz etkiler. Salmonelle özellikle tavuk eti ve yumurtadan bulaşan bir hastalıktır.

Yüksek ateş, kusma, ishal türleri kendini belirtiler olarak gösterir. Erken doğumlara kadar varabilen durumlar ortaya çıkartır. Toksoplazma ise kedi dışkısının taşıdığı virüs sonucunda bulaşır. Erken doğma durumlarına ve riskli gebeliğe neden olur.

gebelikte çiğ et tüketimi
gebelikte çiğ et tüketimi

Gebelik süresi boyunca salasosis gibi yiyecek türlerinden kaçınmalısınız. Etleri mutlaka iyi şekilde pişirmelisiniz. Ellerinizde çizik ya da açılmış yaralar varsa kesinlikle çiğ etlere dokunmayın. Et kestiğiniz bıçağı ve tahtayı diğer yiyeceklerde asla kullanmamaya dikkat edin.

Etleri çözdürdükten sonra kesinlikle tekrar dondurmayın. Dondurucularsa sakladığınız etlere özel torbalar yapın. Diğer yemekler ile temasından kaçınmalısınız. Et dikkatli pişirildiği zaman tehlikeli bir yiyecek değildir.