Yeni Nesil Televizyonlar

Teknolojinin çok fazla ilerlemediği dönemlerde televizyon denildiği zaman insanların akıllarına küçük ve tüplü televizyonlar geliyordu. Daha sonrasında ise bu televizyonların boyutları büyümeye başladı. Ve özellikle de son dönemlerde ortaya çıkan led televizyon kavramı ile birlikte insanlar oldukça farklı bir televizyon deneyimini de yaşamaya başlıyorlar.

Led televizyon denildiği zaman insanların akıllarına ilk olarak gelen şey, ince ekranları. Düz olan bu ekranların arka kısımlarında kullanılan led teknolojisi ile birlikte görüntü daha öncesinde olmadığı kadar canlı ve parlak görülmektedir. Böylece insanlar benzersiz bir televizyon izleme deneyimine de erişmiş oluyorlar.

Led Televizyonların Özellikleri
Led Televizyonların Özellikleri

Led Televizyonların Özellikleri

Led televizyonların en büyük özelliklerinden bir tanesi, kendine özgü bir aydınlatmasın olması. Bu tarz televizyonlarda üç farklı aydınlatma bulunuyor. Bunlardan ilki, kenardan aydınlatma. Ekranın kenarlarından yapılan aydınlatmanın kullanıldığı ekranlar çok daha incedir. Böylesi bir ekran ortaya çok güzel görüntü çıkmasını sağlar.

Doğrudan aydınlatmanın kullanıldığı led televizyonlarda ise ekranın istenilen bölgesinde karartma uygulanabilmektedir. Son aydınlatma türü olan dizi aydınlatmada ise ekranın arkasına dizilen aydınlatmalar ile normalden çok daha az enerji tüketimi sağlanmaktadır. Bu tarz aydınlatmada renk geçişleri oldukça kalitelidir.

Yeni Nesil Televizyonlar
Yeni Nesil Televizyonlar

İnsanlar led televizyonlar arasında seçim yaparken markadan çok televizyonun içeriğine ve insanlara sunduğu şeylere dikkat etmesi gerekiyor. Bu sayede satın alınacak olan televizyon sayesinde insanlar televizyon izlerken daha öncesinde olmadığı kadar keyifli ve eğlenceli vakit geçirmeye başlar.